Játékok( nem számítógépes)

Ma sokan panaszkodnak, hogy a gyerekek nem a nekik való játékokkal játszanak. Mi van a régi, a hagyományos, a gyerekek kreativítását is elősegítő játékokkal?

HTML

HTML

HTML

Játék(nem számítógépes)

HTML

Utolsó kommentek

HTML

eXTReMe Tracker

Játékos felnőtt-játszó gyermek

2007.10.01. 16:05 bandik

Lehet, hogy újra kell gondolnunk, mi is az a játék, amit sok felnőtt csaknem elfelejt, annak ellenére, hogy ma már újra népszerűek a felnőttek társasjátékai. Ahogy a napi munka sem féltétlenül rossz és nyűgös, szerencsés esetben, hobbi is, amit kedvvel, örömmel csinálunk, ugyanúgy a játék sem pusztán örömforrás, az élet napos oldala, a gyermeki kor kiváltsága. A játékra mindenkinek szüksége van, fejleszt, felszabadít, segít megismerni önmagunkat. Szinte nincs az a tevékenység, amit ne lehetne játékosan csinálni, játéknak tekinteni. Csupán ötlet és idő kell hozzá. A játék fontos tudomány és komoly dolog, a gyermek fejlődésének elengedhetetlen tartozéka, a nevelés lényeges eleme. Ha a szülő ért hozzá, szárnyakat adhat vele gyermekének, sokszor ugyanis magától játszik a kicsi, de a játékot tanítani is kell.

A játék nagyon jól kifejezi a gyermek viszonyát a környezetéhez. Neves pszichológusok szerint a játék a gyermek legfőbb tevékenysége. A játék nélkülözhetetlen a lelki fejlődéshez, a gyermek feldolgozza vele az őt ért élményeket, tapasztalatokat, begyakorolja az újonnan elsajátított dolgokat, mindez pedig a következő fejlődési lépést alapozza már meg.

Mi jellemzi a játszó gyermeket? ….

Szólj hozzá!

Címkék: felnőtt gyermek játékos játszó

A bejegyzés trackback címe:

https://neszajat.blog.hu/api/trackback/id/tr37182528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása